ANGRIBER DU FORANDRING RIGTIGT?
Denne post præsenterer dig for en af de største, og mest almindelige fejl når det kommer til forandringsledelse – og heldigvis også for hvad der er det rette at gøre istedet. Det hele handler om at identificere de rette personer!

Positive relationer er alfa og omega for din succes med forandring

Hvis folk ikke kan lide dig, vil de ikke lytte til dig… og de vil da slet ikke ændre deres adfærd på grund af dig.

At få folk til at ændre adfærd kræver at de har tilllid til afsenderen – den slags tillid der findes i positive relationer. I hverdagens smalltalk-relationer hvor du som individ henter energi, samt søger mening og forståelse af hvad der sker i virksomheden.

Du vil aldrig få succes med et forandringsprogram hvis du ikke anerkender dette.

Tillid og positive relationer kræver konsistens i både handling og kommunikation. Folk skal vide at du overholder dine aftaler, holder hvad du lover, og er villig til at hjælpe. Også uden at blive spurgt.

Naturligvis begrænser det faktum, hvor mange personer du kan have den type forhold til.

Det er ofte her at ideen om at identificere forandringsagenter og ambassadører bringes på banen. De personer ude i virksomhederne, der kan agere talsmænd/kvinder og advokere for de ønskede ændringer.

Men, som de fleste af os ved, fører denne løsning ikke til succes!

Hvorfor ikke? Fordi den identificerer de forkerte. Dem som lederne af forandringen, og den øvrige ledelse, kan lide og stoler på.

Problemet er, at du som leder ikke kan identificere hvem det er dine medarbejdere stoler på, og har positive relationer til. Du har simpelthen ikke det nødvendige indblik i de uformelle netværk som kræves, for at identificere de rette personer.

Kun dine medarbejdere selv har det indblik. Derfor er du nødt til at lade dem selv, via en netværksanalyse, identificere hvem det er, de har tillid til og kan lide. Dem de går til i hverdagen for at få en hyggesnak. Dem de kan spejle sig selv. Du vil blive overrasket når du finder ud af hvem det er.

Kun når du lader dine medarbejdere identificere hvem de rette personer er, kan du gøre som Abraham Lincoln opfordrede til i 1841: ”For at vinde de tvivlendes tillid, send dem DE stoler på ind” og DET giver dig mulighed for at opnå succes med dine forandringer!