INTELLIGENT REORGANISERING I OFFENTLIGE ORGANISATIONER?
Casen fortæller, hvordan en kommune med 1.500 ansatte blev mere effektiv med færre men mere målrettede ressourcer

Odense Kommune

Odense Kommune gennemf√łrte den st√łrste offentlige netv√¶rksunders√łgelse i Europa i efter√•ret 2012 med deltagelse af 1.500 respondenter. Unders√łgelsen bidrog til en r√¶kke forskellige organisatoriske udviklingsprocesser, herunder et fokus kommunen havde p√• indsatsen i Bydelen Vollsmose.

Netv√¶rksunders√łgelsen kunne her ‚Äď for f√łrste gang ‚Äď afd√¶kke hvem og hvor mange der egentligt arbejder ind i de forskellige udfordringer i bydelen og bidrog s√•ledes til det overblik det medf√łrte, at man fuldst√¶ndigt √¶ndrede tilgangen til arbejdet i bydelen fra en projekttilgang og over i en driftstilgang fra og med 2013.

Vollsmose

24 procent af de adspurgte svarer at de har Vollsmose som en vigtig del af deres arbejdsområde. Det i sig selv er særdeles interessant da der formodentligt med fordel kunne dedikeres færre men mere målrettede ressourcer til denne indsats.

Samtidigt med er densiteten ‚Äď ‚ÄĚt√¶theden‚ÄĚ ‚Äď i den gruppe af medarbejdere der har sagt at de arbejder med Vollsmose ikke s√¶rligt stor. Det er et ret l√łst netv√¶rk.

Der udpeges i unders√łgelsen nogle n√łgleafdelinger ‚Äď og n√łglepersoner ‚Äď som medarbejderne peger p√• som centrale, hvis indsatsen skal v√¶re mere effektiv. Det er oplagt at en del af en kommende organisations√łvelse p√• dette felt vil v√¶re at bringe disse t√¶ttere p√• hinanden.

Man kan samlet set godt tillade sig at kalde det for intelligent reorganisering, hvor man netop p√• grund af, at man f√•r viden kan t√¶nke √łkonomi og rationale ind i processen ogs√•. Analyserne er meget hurtigt tjent hjem.