3%rule article visual

3% reglen – dit hemmelige våben til succes med forandring

Forandring – ja held og lykke med det…

Vi kender vist alle den kedelige succesrate for forandringsprojekter – kun 30% implementeres succesfuldt. Relativt både afskrækkende og demotiverende…
MEN! Vi har knækket koden. Top-down kommunikation er so last not just year, but last decade!

Den gode nyhed er, at alt du skal gøre er at kommunikere fokuseret med 3% af dine medarbejdere. Hagen er at det skal være de rigtige 3%… og at det hidtil, i de 12 år Innovisor har eksisteret, ikke er lykkedes nogen ledelse selv at gætte de rigtige 3%. Det er nemlig langt fra altid “the usual suspects”.

Men hvordan finder vi dem så?

Det er der vi kommer ind. Det vi kalder 3% reglen er resultatet af en grænskning af al den data vi har indsamlet over 12 år. Det viser sig, at uanset størrelse og type af virksomhed, gælder det for alle, at de 3% rigtige ansatte når ud og påvirker gns. 85% af de øvrige medarbejdere. Hvor ledelsen til sammenligning kun når ud til 45%. Og nej, 5% ville så ikke nå ud til 110%, effekten stagnerer efter de 3%. Men at nå ud til op til 90% via kun de 3% er ret fantastisk.

Det vi gør for at finde de rigtige 3% er ret simpelt – vi spørger simpelthen “manden på gulvet”. Få simple og konkrete spørgsmål, af positive karakter via survey. Det der er knap så simpelt er analysen af den data vi får ind, men det har vi heldigvis udviklet algoritmer til, og har dygtige analytikere til at tage sig af.

Hvorfor er de 3% så vigtige?

Der vil altid opstå en form for uformel gruppestruktur, hvor nogle er opinionsdannere, andre problemknusere, humørspredere etc. Det er dem vi skal have med I de 3%.

Vi er flokdyr af natur, hvilket Ikke fornægter sig på arbejdspladsen. Som moral – og social filosof Eric Hoffer siger: “[n] år mennesker er fri til at vælge noget, de vil have; kopierer de typisk deres naboer. Vi tror måske, at vi er individer, og at vi bevæger os gennem verden som sådan, men – faktisk – kopierer de fleste af os bare, hvad andre gør”.

Når de 3% er positive omkring et emne, trækker de opfattelsen hos alle andre med opad, og når de er negative, trækker de andre med ned.

De 3% er derfor de medarbejdere i din organisation, du har ikke råd til at undlade at engagere i din forandringsproces, hvis du vil lykkes. Det er her forandringstiltag fra fortiden spiller fallit – vi har indledt dialog med de forkerte stakeholders. Og sidst men ikke mindst, er det den dynamik vi skal ind og drage fordel af.

Konklusionen

Hvis du vil have succes med dine forandringsprocesser, handler det om at have ”manden på gulvet” med hele vejen. Men det handler ikke om at spørge ALLE; Det handler kun om at spørge 3%. De rigtige 3%.


ORIGINALLY POSTED BY TANJA PETERSEN: [LINK]